Вересень | 2023 | Онлайн журнал AGRIMPASA

Monthly Archive:: Вересень 2023

В ОП висміяли “погрози” Медведєва

Немає жодних “нових територій Росії”, а також нема жодних шансів для росіян зберегти над ними контроль, зазначив Михайло Подоляк. Російському “суб’єкту” Дмитру Медведєву необхідно дочекатись фіналу війни, а потім почати писати тюремні мемуари. Про це написав радник

Конгресс ухвалив бюджет США без допомоги Україні

Білий дім намагався включити до проєкту бюджету компромісні 6 млрд доларів для України до середини листопада, але ця ініціатива не набрала достатньо голосів. Палата представників Конгрессу США схвалила тимчасове фінансування уряду, що дозволить уникнути так званого шатдауну.

“Сокіабле”, полтавський палій та інші. Як склалося життя героїв культових мемів

Сучасна українська культура багата на різні сфери: кінематограф, хореографія, вокал тощо. Проте найдинамічнішим і найбільшим пластом є меми. У нас їх просто сила-силенна: про політиків, життя, ворогів, історію і взагалі будь-що. Ця хвиля жартів несеться з неймовірною

Окупанти відновили штурми на Лимано-Куп’янському напрямку, – ЗСУ

Російська армія відновила штурми на Лимано-Куп’янському напрямку. Сили оборони відбивають атаки окупантів. Про це повідомляє АГРІМПАСА з посиланням на начальника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі телемарафону. “На Лимано-Куп’янському напрямку противник відновив свої штурмові дії.

Росіяни знищили 90% ППО Харківської області на початку вторгнення, – ЗСУ

На початку повномасштабного вторгнення російські терористи знищили 90% протиповітряної оборони Харківської області. Про це повідомляє АГРІМПАСА з посиланням на начальника Сил оборони Харкова Сергія Мельника у фільмі Дмитра Комарова.

Росіяни вдарили по гімназії у Херсоні

А в результаті атаки дрона РФ на село Козацьке Херсонської області отримав поранення чоловік. Війська РФ обстріляли Херсон у суботу, 30 вересня. Ворожі снаряди влучили у гімназію. Про це повідомив глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Китай вкладає “безпрецедентні ресурси” у дезінформацію та цензуру, – ЗМІ

Уряд Китаю інвестує “безпрецедентні ресурси” у різні тактики дезінформації, стеження та цензури. А також переслідує інакодумців. Про це повідомляє АГРІМПАСА з посиланням на Держдеп США.

Катастрофа з Іл-76 “вагнерівців” у Малі: з’явились супутникові знімки з місця аварії

Військово-транспортний літак Іл-76, який може бути пов’язаний з ПВК “Вагнера”, розбився під час заходу на посадку в аеропорту Гао в Малі. У мережі з’явились супутникові знімки з місця аварії. Про це повідомляє АГРІМПАСА з посиланням на Le Monde.

Азербайджанські прикордонники затримали колишнього міністра оборони НКР

Левон Мнацаканян обіймав посаду командувача Армією оборони та водночас голови військового відомства невизнаної республіки у 2015-2018 роках. Азербайджанські прикордонники затримали колишнього міністра оборони Нагірного Карабаху генерал-лейтенанта Левона Мнацаканяна. Про це пишуть вірменські ЗМІ.

Російська ППО збила свій Су-35 – журналіст

Війська РФ ліквідували свій винищувач Су-35, “успішно” відпрацювавши в районі Токмака. За попередніми даними, пілот загинув. У ніч проти 28 вересня російська ППО “успішно” відпрацювала у районі тимчасово окупованого Токмака на Запоріжжі. Там загарбники збили власний Су-35.

У ЗСУ не підтвердили заяву Єрмака про взяття в полон російської ДРГ

Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади не брали у полон російських диверсантів у формі ЗСУ. Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади не підтвердили заяву глави Офісу президента Андрія Єрмака про взяття в полон російської ДРГ, а також заявили, що

У РФ заявили про масовану атаку дронів на Курську область

“Український безпілотник” нібито скинув вибухові пристрої на підстанцію, знеструмлено п’ять населених пунктів. Губернатор Курської області РФ Роман Старовойт заявив, що вночі 29 вересня регіон зазнав масованої атаки “українських безпілотників”, один з них нібито скинув вибухівку на підстанцію

Готуємось до Покрови 2023: що потрібно встигнути зробити до великого свята

Покров Пресвятої Богородиці – одне з найбільших християнських свят. Його відзначають з давніх часів і існує низка усталених традицій, звичаїв та заборон у цей день. Що потрібно встигнути до Покрови, які є традиції та заборони, повідомляє АГРІМПАСА.

У Курській області знищено РЛС Каста – ЗМІ

Така станція може виявляти навіть літальні апарати з технологією “стелс”, але дрон СБУ вона чомусь прогавила, зазначили джерела. Безпілотник Служби безпеки України знищив радіолокаційну станцію (РЛС) Каста у російській Курській області. Про це повідомляє АГРІМПАСА з посиланням на

В Бердянську стався потужний вибух. В місті проблеми зі світлом

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області стався потужний вибух у п’ятницю, 29 вересня. У місті наразі спостерігаються проблеми зі світлом. Про це повідомляє АГРІМПАСА з посиланням на Telegram-канал “Бердянськ Сьогодні”