Магнітні бурі вивели з ладу сільськогосподарське обладнання: фермери припинили посівну | Онлайн журнал AGRIMPASA

Магнітні бурі вивели з ладу сільськогосподарське обладнання: фермери припинили посівну

Техніка застрягла посеред поля.

Магнітні бурі вивели з ладу сільськогосподарське обладнання: фермери припинили посівну

Як повідомляє 404 Media, вихідними Землю накрила магнітна буря, яка вивела з ладу системи GPS, якими оснащені критично важливі для фермерів сільськогосподарське обладнання і трактори. Збої змусили багатьох фермерів у США повністю припинити посівні роботи, повідомляє АГРІМПАСА з посиланням на ТСН.

Сотні одиниць сільськогосподарської техніки та тракторів, оснащених системами GPS і RTK, застрягли посеред поля або змінили курс просто під час сівби, скаржилися фермери.

Сучасні трактори та сільськогосподарське обладнання використовують системи RTK для досягнення сантиметрової позиційної точності, зокрема під час посіву, обробки полів, розпилення добрив і гербіцидів тощо.

Ці автоматизовані системи стали критично важливими для сучасного сільського господарства — фермери дедалі частіше використовують їх для посадки культур ідеально прямими лініями з рівномірним інтервалом. Точне землеробство значно підвищило врожайність ферм: як свідчить звіт Міністерства сільського господарства США за 2023 рік, понад 50% кукурудзи, бавовни, рису, сорго, сої та озимої пшениці висаджує і збирає виключно автоматизоване сільськогосподарське обладнання.

Підписуйтесь на наш Телеграм канал, там багато шокуючого контенту 18+