МЗС Німеччини закликає дозволити ЗСУ використовувати далекобійну збою | Онлайн журнал AGRIMPASA

МЗС Німеччини закликає дозволити ЗСУ використовувати далекобійну збою

Глава міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що партнери мають дати Україні дозвіл на далекобійні удари по військових цілях у Росії західним озброєнням. Києву цей дозвіл необхідний для самооборони.

МЗС Німеччини закликає дозволити ЗСУ використовувати далекобійну збою

Про це політикиня сказала в ефірі телеканалу ARD у неділю, 29 вересня. Вона також зауважила, що Німеччина має передати свої ракети великої дальності, проте канцлер Олаф Шольц вважає інакше, передаєь OBOZ.UA, інформує АГРІМПАСА.

“Я завжди говорила, що він (дозвіл. – Ред.) відіграє важливу роль, особливо для подолання мінного поясу на сході України”, – заявила Бербок.

Очільниця МЗС додала, що коаліція не може домовитися щодо передачі Києву далекобійного озброєння.

“А в коаліції – у демократичній коаліції – відбувається так, що якщо партнери не можуть домовитися про один пункт, ми не можемо це підтримати (постачання далекобійної зброї в Україну. –) ред.). Тоді це роблять американці, і британці, і французи”, – сказала міністерка.

Президент України Володимир Зеленський, як відомо, вже протягом тривалого часу домагається дозволу на застосування західної зброї для ударів у глиб території Росії.

Німецькі ЗМІ пишуть, що для цього США мали б дозволити використовувати ракети ATACMS, а Британія – крилаті ракети Storm Shadow. Теоретично, німецькі крилаті ракети Taurus могли б досягти Москви, проте Шольц відмовився постачати Україні таку зброю.

Підписуйтесь на наш Телеграм канал, там багато шокуючого контенту 18+