РФ залякує Японію “неминучими адекватними контрзаходами” | Онлайн журнал AGRIMPASA

РФ залякує Японію “неминучими адекватними контрзаходами”

Росія погрожує Токіо “неминучими адекватними контрзаходами” через те, що Японія та США запланували спільні військові навчання наприкінці жовтня. 

РФ залякує Японію "неминучими адекватними контрзаходами"

Про це заявили у міністерстві закордонних справ РФ, інформує АГРІМПАСА з посиланням на ТСН.

“11 жовтня посольству Японії в Росії було заявлено рішучий протест у зв’язку з оголошеними планами Токіо щодо проведення наприкінці жовтня-початку листопада спільних зі США військових навчань на території Японії, зокрема й районів Хоккайдо, які перебувають у безпосередній близькості від кордонів Російської Федерації”, – йдеться у заяві МЗС.

Там додали, що “японській стороні було вказано на категоричну неприйнятність подібної практики, масштаби якої з кожним роком розширюються, зокрема через залучення до маневрів нерегіональних держав-членів НАТО”.

У російському МЗС заявили, що посла Японії в РФ попередили “про неминучі адекватні контрзаходи”.

“Посольству Японії винесено попередження про неминучі адекватні контрзаходи зі зміцнення обороноздатності та захисту суверенітету Російської Федерації, а також про недоречність будь-яких спроб японської сторони висловлювати свою “заклопотаність” з приводу наших відповідних дій”, – заявили невдоволено у зовнішньо-дипломатичному відомстві.

Підписуйтесь на наш Телеграм канал, там багато шокуючого контенту 18+