ЗСУ просунулися на північний захід від Суджі, росіяни відступили, щоб уникнути оточення, – аналітики | Онлайн журнал AGRIMPASA

ЗСУ просунулися на північний захід від Суджі, росіяни відступили, щоб уникнути оточення, – аналітики

Російські війська нещодавно відновили раніше втрачені позиції на схід від населеного пункту Кореневе у Курській області. Натомість українські сили просунулися на північний захід від Суджі, змусивши росіян відступити, щоб уникнути оточення.

ЗСУ просунулися на північний захід від Суджі, росіяни відступили, щоб уникнути оточення, – аналітики

Штурмують українці на кількох напрямках, також вони продовжують знищувати російські понтонні переправи через річку Сейм. Про ситуацію розповіли в американському Інституті вивчення війни (ISW), інформує АГРІМПАСА з посиланням на OBOZ.UA.

Проаналізувавши геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, аналітики дійшли до висновку, що російські  війська нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Ольговки (на схід від населеного пункту Кореневе), також в  ISW припустили, що українські сили, ймовірно, відступили від поселення.

А ось у районі Суджі відступати довелося вже росіянам. Один з російських військових блогерів заявив про просування українців поблизу Погребків та Малої Локні на північний захід від Суджі. Росіяни ж залишили свої позиції в цих населених пунктах, аби уникнути оточення.

Загалом операція Сил оборони у Курській області триває. За даними російських джерел, українські воїни проводили штурмові дії на південний захід від Коренева – поблизу Комарівки, біля самого райцентру, а також на схід від нього, біля Ольговки та Крем’яної. Також атакують українські воїни на північний схід від Суджі у районі Великого Солдатського та Мартинівки та на південний схід від цього міста – біля Борків. Атаки там фіксувалися 1 і 2 вересня.

 Водночас українські воїни не полишають без уваги річку Сейм. Як скаржився один з російських блогерів, вони продовжують завдавати ударів по понтонних переправах, які росіяни наводять через сейм у Глушковському районі (на схід від українського виступу на Курщині.

Також в ISW додали, що українським силам у Курські області протистоять армійський корпус Ленінградського військового округу, 11-та повітряно-десантна бригада, 56-й полк ВДВ  і чеченський підрозділ спецпризначення “Ахмат”. Також поблизу Суджі, як повідомляється, діють підрозділи російської “Дикої дивізії Донбасу”, раніше відомої як батальйон “П’ятнашка”.

Підписуйтесь на наш Телеграм канал, там багато шокуючого контенту 18+